Under helgen 19-21 mars deltog totalt 10 ekipage i programträningskursen för Monica Sparre. Det var några ekipage från Tuna men även från andra stall som tagit sig hit för att träna. Träningen flöt på bra och vi var även många som lyssnade från läktaren till Monicas råd och tips.

[nggallery id=1]

Vad är ditt eget intryck Monica, så här i efterhand?

– Jag tyckte det var jättekul, framför allt att få hjälpa till med problemlösning. Oavsett nivå så har vi ju alla någonting särskilt att brottas med och det är roligt att få dela med sig av sin erfarenhet för att kunna lösa upp knutarna. Har man tre dagar på sig hinner man smälta informationen och man känner att det händer lite. Jag upplevde att alla deltagarna var väldigt engagerade, lyssnade med ”stora öron” och sög i sig mina råd – vilket förstås är inspirerande för mig också! Många gånger handlar det om att våga tro på sig själv – att inte omedelbart börja experimentera med alternativa lösningar utan våga hålla sin linje, att fortsätta ge hjälpen tills man får svar, menar Monica.

Flera av ryttarna är laddade och har anmält sig till tävlingar nu i april. Här är några kommentarer efter kursen:

  • ”Vi är alldeles slut efter helgen – men det gav definitiv mersmak!!! Superkul!
    Tori och Rikard

  • ”Det var jättekul att vara med på kursen och rida i ert stora ridhus. Jag lärde mig massor!”
    Hanna

  • ”Nu har jag fått lite nya verktyg, jättekul! Har redan börjat prova lite och det känns bra! Intressant också att se att andra också behöver hjälp att lösa problem. Man behöver inte känna sig ensam om att allt inte funkar perfekt och tro att alla andra är superduktiga och kan allt.”
    Marie