Utveckla din ridning med de bästa förutsättningarna!

Tuna Gård är en dressyranläggning som erbjuder hög kvalitet, bekvämlighet och personlig service till dig och din häst. A och O för oss är ett gott hästmannaskap och en vänlig, avspänd atmosfär som skapar goda förutsättningar för dig och din häst att utvecklas tillsammans.

Ridhus och uteridbana

Anläggningens ridhus och uteridbana med måtten 20 x 60 m och Ottomatta/
Terratexblandning (fiber och specialsand) ger bästa möjliga ridunderlag med både fasthet och svikt. En skarv- och imfri specialmonterad spegel täcker ena kortsidan i ridhuset för att ge ryttaren full möjlighet att bedöma hästens rörelser. Ny belysning har installerats i ridhuset och på ridbanan under 2008 samt ett automatiskt bevattningssystem i ridhuset, programmerat så att bevattning sker nattetid. Endast gårdens egna ryttare har tillgång till anläggningens faciliteter vilket ger möjlighet att träna i lugn och ro utan trängsel.

Vi erbjuder goda träningsmöjligheter för välkända och etablerade dressyrtränare som är knutna till verksamheten.

Ridvägar

I den vackra miljön runt Tuna Gård finns även goda ridmöjligheter i skog och mark. En ca 1 km lång ridslinga för uppvärmning eller avskrittning finns också i direkt anslutning till anläggningen.

Skrittmaskin

Ett uppskattat hjälpmedel för uppvärmning/
avskrittning är skrittmaskinen som har plats för fyra hästar åt gången.

Daglig utevistelse i stora gräshagar

Hästarna har daglig utevistelse i stora gräshagar, enskilt eller med sällskap. Utevistelse mellan 8.00 – 17.00 sommartid alternativt 8.00-12.00 för den som önskar kortare hagtid för sin häst. Vintertid följer utevistelsen dagsljuset (8.30-14.30 som kortast för hästar som vistas ute hel dag.)

Trivsamma och funktionella stallar

Gården omfattar två stall med vardera 12 boxar, samt ett mindre stall med 4 boxar. Totalt har gården plats för 30 hästar. Boxarna är av varierande storlek – från 10,5 kvm till de största på 15 kvm. Samtliga boxar har öppningsbara fönster – något vi kan intyga att hästarna njuter av! Boxarna ströas med spånpellets vilket ger en fräsch och ljus miljö. Murade, vitmålade boxväggar bidrar också till en lugn och fräsch stallmiljö.

De båda större stallen har spolspiltor/uppställningsplats med varmvatten, ekonomiutrymmen såsom foderkammare, tvättstuga med tvättmaskin samt uppvärmda utrymmen för täckesupphängning.

Vardera stall har uppvärmda sadelkammare med gott om utrymmen för egna tillhörigheter. Varje hästägare har också tillgång till extra stuvutrymme för täcken m m i egna låsbara skåp på loft ovanför stallet. På anläggningen finns fikarum med kylskåp, kaffebryggare och microvågsugn samt vattentoalett och dusch.

Varje sommar sker högtryckstvätt och målning av stallarna för att bibehålla en hög miljömässig standard samt för att minska risken för infektioner.