Hur kan jag som ryttare hjälpa min häst att prestera bättre?

Välkommen att delta i kurs på Tuna Gård den 17-18 aug med fokus på ryttarens sits och inverkan och hästens utveckling och hållbarhet. Kursen sker i samverkan mellan Tuna Gård Dressyrstall, och företagen Equihealth Stockholm och Hästbaletten.

Helgen omfattar individuella ridpass för Lena Lilja, B-tränare och Msv-dressyrdomare som är verksam med företaget Hästbaletten, samt sadeltekniker och agent för Amerigo och Vega. Lena är specialiserad på sitsträning och ryttarens inverkan och har lång erfarenhet av att utbilda ryttare och hästar och har ridit upp ett flertal hästar i Grand Prix-nivå.

Kursen omfattar också ett teoripass av Jennifer Sjöberg, certifierad Equiopat som driver företaget Equihealth Stockholm. Jennifer kommer att ge en föreläsning om hästens biomekanik med speciellt fokus på hästens hållbarhet och vilka möjligheter som finns för att hjälpa hästen tillbaka efter eventuella muskel- och ligamentskador. Föreläsningen kommer också att följas upp med ett praktiskt exempel på hur hästens rörelsemönster kan påverkas och förbättras genom tejpning av vissa muskelgrupper.

Startordning och deltagare

 

P R O G R A M

Dag 1

Kl 12.00 – 17.30
Individuella ridpass (30 min) för Lena Lilja. Du väljer själv vad du önskar få hjälp med att träna på, t ex hjälp med träningsupplägg, rörelser i ett program eller problemlösning av specifik karaktär.

Kl 18.00
Välkomstdrink och föreläsning i stallet

Kl 19.00
Middag

Dag 2

Kl 10.00
Praktiskt exempel med tejpning av häst som deltar i kursen i ridhuset

Kl 10.30 – 16.00
Individuella ridpass för Lena Lilja

Under båda dagarna kommer det att finnas fika framdukat hela tiden. Salladslunch/bröd serveras för de som önskar båda dagarna. Det finns möjlighet till uppstallning av häst och även övernattning för dig som ryttare.

Pris:

2 dagar, inkl 2 st 30 min ridpass, teori, lunch båda dagarna, middag lördag samt fika        2.500:-

2 dagar enl ovan inkl box och övernattning                                                                                         2.800:-

Anmälan till Susan Sjöberg, susan@tunagard.se senast 2019-08-11