Härligt gäng på kurs!

19 augusti, 2019

Helgen 17-18 augusti var det dags för vår ”kom-igång-kurs” på Tuna. Ett härligt gäng samlades två dagar för att trimma formen inför höstsäsongen, äta gott och ha trevligt tillsammans. Kursens röda tråd var hållbarhet hos hästen, med fokus på ryttarens sits och inverkan och inblick i hästens fysiska förutsättningar för dressyrarbete.

Lena Lilja utmanade, peppade och stöttade oss ryttare och kunde med sitt skarpa öga ge varje deltagare uppskattade individuella tips och råd. Jennifer en intressant föreläsning om hästens biomekaniska uppbyggnad och gav bl a tips på vad man speciellt ska titta på vid köp av dressyrhäst och på vilket sätt olika träningsmetoder hjälper eller stjälper hästens förmåga till muskeluppbyggnad. Till sin hjälp hade Jennifer sin 27-årige DeNiro som fick agera modell.

På lördagkvällen samlades vi alla till gemensam middag och som vanligt bland hästtjejer var det var hög stämning med många intressanta berättelser och roliga anekdoter som gav oss alla många goda skratt.

Nu väntar förhoppningsvis många härliga ridpass under sensommaren och hösten när vi kan jobba vidare med våra nyförvärvade kunskaper. Vi återkommer med inbjudan till en uppföljningskurs nån gång framåt oktober.

Tack alla ni som kom och ett särskilt tack till Lena och Jennifer!