Den absolut sista varma sensommardagen gick Tunamästerskapet av stapeln 2013. 24 ekipage tävlade i tre klasser, LB:3, MsvC:1 och MsvB:4 om att få skriva in sitt namn i Tunamästerskapets vandringspris. Som extra krydda på tävlingen reds programmen till ”kür”-musik som arrangerats av ryttarna själva. Egen komposition belönades med 1% extra.

Karin Hallen och Antoinette tog hem den segern i MsvB:4 med 67,3% och hade den högsta procenten totalt i tävlingen och tog därmed också hem årets vandringspris. På andra plats kom Monica Sparre och Csardas med 64,9% och på tredje plats Janette Erixon och Marrachino på 59,8%.

Carola Sellman och Winzent tog 1:a platsen i MsvC:1 med 65,6%, Mikaela Möllerström och Magnum kom två på 62,3% och Susan Sjöberg och Nicole kom trea med 58,6%.

I klassen LB:3 kom Jeanette Chevalier 1:a med Angel Eye på 63%, Åsa Svanström och Fayette kom på andra plats med 58% och Sarah Bjälvenäs kom trea med Little Yatzy  på 57,1%.

Ett stort tack till  Gustavshills blommor, Ponny-Pop, Hästhoven och Lena Molvidsson som sponsrade med blommor och priser.