Helgen 20-21 april är det åter dags för Erik Lette att komma till Tuna Gård och dela med sig av sina värdefulla råd till tävlande och tränande ekipage.

Preliminära starttider

Lördag 20/4
9.00          Hanna Larsson             Floriana
9.30          Malin Zetterström       Whitney
10.00        Anna Lindkvist             SeeDazzle (Zizi)
10.30        Helena Adsjö                  Filippa K
11.00        Agneta Wenninger       Jaqueline
11.30        Marcus Hoffste               New Market (Nisse)
12.00        Katarina Svaton            Concannon
12.30        Susan Sjöberg                 Nicole
13.00        Lena Samuelsson          Musse
13.30        Janette Erixon              Marrachino
14.00        Charlotte Jovanovic     Ally
14.30        Karin Hallen                    Antoinetta
15.00        Katarina Svaton             Lomomba Havdal       

Söndag 21/4
09.00        Katarina Svaton           Concannon
09.30        Eva Bratt Hagtorn        Romeo
10.00        Lisa Ingelstam               Ester
10.30        Katinka Lundqvist        Filippa K
11.00        Marcus Hoffstee             New Market (Nisse)
11.30        Tori Skoglund                  Montalcino
12.00        Susan Sjöberg                 Nicole
12.30        Katarina Svaton              Lomomba Havdal
13.00        Malin Zetterström        Whitney
13.30        Mona Lundholm             Ratata       
14.00        Katarina Qvarnström   Arne

Presentation av ekipagen

Ekipage 20-21 april – Erik Lette

Hanna Larsson / Floriana
Floriana är ett 6-årigt sto efter Florencio – Nactus och gick 5-årschampionatet förra året och Hanna vill träna på rörelserna inför 6-årschampionatet. Floriana är en stor, snäll häst med mycket energi som alltid är positiv till arbete.

 Malin Zetterström / Whitney
Whitney är ett 13-årigt sto efter White Star. Tränar på MsvA och St Georg-nivå.

 Anna Lindkvist / See Dazzle (Zizi)
Zizi är ett 10-årigt sto efter Don Primero. Anna tränar och tävlar på MsvB/A-nivå med placeringar. 

Katinka Lundkvist och Helena Adsjö / Filippa K
Filippa K är ett 7-årigt sto efter Figaro R. Hon är utbildad tom lätta klasser, mål i vår är att hon ska kunna gå MsvC. Vill träna mer på lösgjordhet, sidvärts, skolor, reaktion, ändra takten, förbättra galoppkvalitén (för att kunna börja byta) och förbättra hennes styrka.

 Agneta Wenninger / Jaqeline
Jacqueline är född 1996, e Chirac –  Silvan – Unesco. 2002 blev hon mamma till Briquette (e Briar) som var med förra gången, och jag har haft henne sedan hon var 4 år. Hon är ambitiös och bekväm att rida, men ibland har vi svårt att hitta en bra balans mellan takt och framåtbjudning. Antingen blir det segt eller springigt. Hon känner ju också sin ryttare väl, och vet precis hur hon ska glida ur mitt grepp när det börjar bli lite jobbigt.

Jag skulle helt enkelt vilja få hjälp med grunderna – lössgjordhet och takt, och gärna lite tips om hur vi ska komma till arbete på ett mer effektivt sätt.

Marcus Hofstee / New Market (Nisse)
Nisse är en 12-årig val efter New Balance. Nisse ägs och rids av Benkt Norén och Marcus Hofstee och tränar svårklassrörelser. Marcus som rider idag vill förbättra jämnheten i passagen och träna på övergångar mellan piaff och passage samt få hjälp med galoppiruetterna framför allt åt höger.

Katarina Svaton / Concannon, valack född 2006, e. Casall-Linaro. Har haft honom i snart två år varav ett år har han varit skadad. Utbildningsnivå: LA med påbörjade byten.
Skulle vilja träna på skolorna och enkla byten.

Katarina Svaton / Lomumba Havdal, valack född 1998, e. Lobster-Aron. Riden av Per Sandgaard de senaste åren och har varit hos mig i ca tre veckor. För närvarande lånar jag honom och han är en fantastisk läromästare. Skulle vilja träna på rörelser ur MSV:C/MSV:B programmen.

Karin Hallen / Antoinetta (Netta)
9-årig tyskt sto som vi haft i drygt 5 år. Netta är en arbetsglad och positiv häst som aldrig brister i nergi. Jag vill ha hjälp med att få Netta lättare i fronten och med byten, främst till höger, vilket vi haft problem med i flera år.

Eva Bratt-Hagtorn / Romeo
Romeo är en hingst född 2006 efter Rosentanz – Donnerhall, dansk imp som föl. Eva vill gärna öva skolor och arbetspiruetter.

Susan Sjöberg / Nicole, 15-årigt sto efter DeeDay-Napolen. Tränar och tävlar LA men siktar på Msv C. Vi tränar på att klara rörelserna utan att hon blir lång och ”dyker” eller tappar energi.

Lena Samuelsson / Musse
Musse är en fredriksborgare som jag köpte från Danmark. Han är 15 år och jag har haft honom sedan han var 4. Han är ganska liten, drygt 150 cm.

Då jag varit gravid på gamla dagar samt flyttat runt de tre senaste åren i Sverige så har jag haft honom utlånad till ridskola. Nu har jag fått tillbaka honom hem igen. Det var lite att börja om från början igen. Dels då hästen har inte gått i form på så länge samt att min egen kropp tog ganska mycket stryk av graviditeten.

Tränar för tränare varannan vecka, Kerstin Dahlberg. Har problem med honom då han är väldigt stark. Har kommit igång i traven men när det blir galopp så kommer styrkan fram i honom. Detta vill jag ha hjälp med. Han är även väldigt ”tittig” av sig, annars en väldigt mysig häst att ha.

Charlotte Jovanovic / Ally
Ally är ett 12-årigt sto e Giro, tyvärr inte så mycket tävlad så mycket men om tiden räcker till hoppas vi kunna kvala till msv. Vi tränar gärna på msv:a rörelser och framför allt mellangångarter.

Sofia Boström / Eldor
Eldor är en 12 årig ponnyvalack och har gått lätt klass dressyr med tidigare ägare. Sofia har haft Eldor i 3 månader. Sofia vill sits, form och takt samt träna sig själv och bli samspelt med hästen så hon kan tävla och att de utvecklas tillsammans. Om Eldor håller sig frisk siktar vi på FEI osv…. 🙂

Mona Lundholm / Ratata
Ratata är en 9-årig valack efter Rubinrot – Forever. Går Msv C/B.