Vi erbjuder goda träningsmöjligheter för välkända och etablerade dressyrtränare som är knutna till verksamheten.

Gästtränare: Eric Lette

IMG_0968

Eric är en av världens få 5-stjärniga dressyrdomare och är hjärnan bakom den välkända utbildningsskalan som är spridd och etablerad  inom hela dressyrvärlden. Med sin stora erfarenhet är Eric en fantastisk tillgång för oss på Tuna. Eric kommer 1 gång i månaden och håller ibland också clinics.

Gästtränare: Monica Sparre

Tränar och rider på Grand Prixnivå och ingår i Svenska ridsportförbundets spetstruppssatsning. Har ridit Breeders, Scandinavian Open och Unghäst-VM i Verden, Tyskland. Har arbetat som beridare i Tyskland, Danmark och Norge, jobbat som beridare på K1( Livgardet) och på Hovstallet. Tävlar svår klass och har utbildat flera hästar från unghäst till Grand Prix.

 

 Gästtränare: Kerstin Dahlberg

Kerstin Dahlberg har utbildat flera hästar upp till svår klass och Grand Prix, har tävlat utomlands i Wold Cup och i Globen i flera år. Hon har ridit EM och flera SM. Kerstin har också ridit unghästar, både egna och andras i Falsterbo och Flyinge i många år, vilket också inkluderat bruksprov. Hon tränar för Lussan och rider och tävlar även Lusitanohästar åt Ylva Hagander, Fors Gård.

Kerstins 13-åriga valack Boston e Beach Boy har under hösten debuterat i Grand Prix. Sedan 2 år har Kerstin också en 7 årig dansk häst, Congo efter Comback II. I april 2009 sålde hon sitt 11-åriga sto Fairy till en junior i Skåne som har tävlat LA-Msv med segrar och placeringar.

Gästtränare: Anna Blomgren

Träningsverksamhet på Tuna Gård 1 helg i månaden. Har tidigare arbetat med Louise Nathorst i Sverige, Rudolf Zeilinger i Tyskland och Helgstrand Dressage i Danmark (Blue Hors). Har nu egen verksamhet i Holland där hon samarbetar med Will Rogers (Horsemanshiptränare). Anna har utbildat många hästar upp till Grand Prix och har vinster och placeringar i Grand Prix både i Sverige och Danmark samt vid unghästVM i Verden.

De Noir Broholm 2013

Hemmatränare: Eva Bratt-Hagtorn

Eva och Toscana

Eva har varit på Flyinge som dressyrstipendiat och gått ”Specialen” och C-tränarutbildningen på Strömsholm. Sedan ca 2 år driver hon egen verksamhet på Tuna. Just nu har hon 8 st hästar i stallet.
Verksamheten har handlat mycket om unghästar, inridning och årgångstester men också försäljning, tillridning och vidareutbildning av äldre hästar.